jueves, 20 de marzo de 2014

AQÜEDUCTE SEGÒVIA:


L 'aqüeducte de Segòvia és una construcció romana del segle I, a l'època dels flavis. Transporta l'aigua del riu Fred. L'any 1985 va ser nomenat Patrimoni de la Humanitat. L'aqüeducte va comença a prop del Palau de la Granja amb uns arcs que eren senzills de mig punt que conduïen l'aigua fins a la cisterna que era coneguda pel nom d'El Caserón, allí és on s'emmagatzemava l'aigua. També hi havia un canal que  transportava l'aigua fins a una torre, i al arribar una plaça que es diu Díaz Sanz comencen a formar-se dos monumentals de files d'arcs.La seva longitud és de 728 metres i una alçada màxima de 28 metres i mig. Té una doble arcada, la inferior té  119 arcs de mig punt diferents, i la superior de 44 arcs qu fan el nucli central de l'aqüeducte. A la part superior dels arcs es troba el canal que transporta l'aigua fins a la ciutat.  Aquest monument  s'ha mantingut en bon estat de conservació. L'estat de la pedra per la contaminació atmosfèrica ha estat tan alarmant que l'Estat ha hagut de protegir-lo amb un procés de restauració. Tot i així,  continua crindant l'atenció de milers de turistes per  la seva brillantor i monumentalitat.


Fitxer:Vista-aerea-del-acueducto-de-Segovia.jpg


























AQÜEDUCTE VIST DES DE SOTA
Fitxer:Acueducto1 Lou.jpg




https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zA4JK5y6_zA#t=0


Transcripción:   
IMP*NERVAE*TRAIANI*CAES*AUG*GERM*P*M*TR*P*II*COS*II*PATRISPATRIAE IUSSU  P*NUMMIUS*NUMMIANUS*ET*P*FABIUS*TAURUS*IIVIR*MUNIC*FL*  SEGOVIENSIUM*AQUAM   RESTITUERUNT   
— Lectura explicada:  
  Imp(eratoris) Nervae Traiani Caes(aris) Aug(usti) Germ(anici), P(ontifex) M(aximus), Tr(ibunicia) P(otestate) II, Co(n)s(ulis) II, Patris Patriae iussu  P(ublius) Nummius Nummianus et P(ublius) Fabius Taurus II vir munic(ipii) FL(avii) Segoviensium aquam / restituerunt.  

— Traducción:   Por orden del Emperador Nerva Trajano César Augusto Germánico,   Pontífice Máximo, en su segunda Potestad Tribunicia, cónsul dos veces, Padre de   la Patria, Publio Nummio Nummiano y Publio Fabio Tauro, dumviros del   municipio Flavio de los segovianos, reconstruyeron el acueducto. 

















No hay comentarios:

Publicar un comentario